Feedback fra patienter, der lider
udslettende arteriel sygdom

Galina Safina
Efter den anden operation for at fjerne halspulsårens skildpadde (de blev udført med et interval på 3 måneder), var en periode, der var tilstrækkelig til at opsummere de beståede resultater.

Ben fletter ikke længere, når jeg går, og jeg stoppede med at snuble ud af det blå, min gang blev jævn, den "driver" ikke overalt.

Mærkelige anfald er stoppet, når du føler kvalme, mister du evnen til at forstå noget, og det ser ud til at hjernen er ved at slukke.

Jeg er lærer, og nu er jeg igen i stand til at gennemføre tre par i træk uden meget stress. Reaktionen blev hurtigere. Mange fornemmelser er blevet dybere og fyldigere.

Hvad der er meget vigtigt for mig - tilstanden af ​​øjens kar er forbedret (ifølge øjenlægen), og det begyndte endda at virke som om jeg ser lidt med det øje, at a priori ikke ser noget.

Og endnu en lille, men flot detalje - jeg tabte 6 kg.

Klager, som jeg henvendte mig til Arsen Valerievich, er sædvanlige for patienter hos neurologer: svimmelhed, hukommelse, ustabilitet, når man går osv. Men i dette tilfælde, som det viste sig, kan årsagen være i halspulsårerne, og den kan fjernes.

Med venlig hilsen Galina Safina.

Bogdanova Galina Ivanovna
Kære Arsen Valerievich!
Mange tak for den mest komplicerede operation, som du udførte på mig den 21. januar 2013 for at fjerne kolesterolplaque på halspulsåren..

I betragtning af min alder og det faktum, at jeg aldrig havde opereret før, var det meget vanskeligt for mig at beslutte det. Men efter at have mødt dig og diskuteret operationen detaljeret, troede jeg dig. Og ikke forgæves. Operationen blev gennemført med succes.
Læs mere. Skjul detaljer

Der er allerede gået syv måneder, jeg har det godt! Hovedpinen var væk, blodtrykket vendte tilbage til det normale, jeg ville bare leve igen. Borte er de dystre tanker om et muligt slagtilfælde. Og alt dette tak til dig, kære Arsen Valerievich!
Hvor mange gange er du, en opmærksom, rastløs person, kommet ind på afdelingen med et charmerende smil, spurgt om mit helbred og hjulpet med et venligt ord til at komme sig efter operationen. Du er en vidunderlig kirurg og person. Mange tak igen!

Tak også til alle lægerne ved Institut for Vaskulær Kirurgi fra Akademikeren B.V. Petrovsky Russisk Forskningscenter for Kirurgi ved det Russiske Akademi for Medicinske Videnskaber, der hjalp med at operere mig og hele det medicinske personale ved afdelingen..
Speciel tak til anæstesilægen, der arbejder under operationen.

Må Gud give dig sundhed, succes i dit fremtidige arbejde, der er meget nødvendigt for mennesker, lykke i dit personlige liv.

Med venlig hilsen, Bogdanova Galina Ivanovna, din taknemmelige patient.

Guseva Olga Eduardovna
I maj 2013 blev der med en duplexkoncentration af de brachiocephalic arterier stillet en diagnose: tegn på aterosklerotiske ændringer i væggene i de brochiocephalic arteries (ASB i CCA og ICA på begge sider med et højt niveau af trombogenicitet). CCA-stenose til højre op til 44%, til venstre 38% af ICA til højre 81% til venstre 82%. Glat C-formet bøjning af CCA til højre uden hæmodynamisk signifikant acceleration af blodgennemstrømning i zonen med maksimal vinkling.

Moderat ikke-lige PA-kurs i kanalen af ​​de tværgående processer på begge sider. Det anbefales at konsultere en vaskulær kirurg.
Læs mere. Skjul detaljer

Jeg fandt Arsen Valerievich Abrahamyan på stedet for vaskulære kirurger. Jeg kontaktede ham via Internettet, hvad jeg skulle gøre med en sådan diagnose.

Arsen Valerievich svarede og inviterede til en konsultation.
Han anbefalede en operation på halspulsårerne til venstre. jeg er enig.

06/27/13 blev der udført en operation (eversion carotis endarterectomy) til venstre.

Jeg vil udtrykke min dybe taknemmelighed overfor LÆGE Arsen Valerievich.
Dette er en vidunderlig specialist og professionel inden for sit felt.!

Mange tak for at have gennemgået alt - diagnostik, forberedelse til operation, kirurgi, postoperativ periode og viste, hvor glimrende du behandler din virksomhed.
Jeg er meget glad for, at jeg kom til denne læge.

Jeg benytter lejligheden til at udtrykke min oprigtige taknemmelighed over for dig og alt dit medicinske personale på hospitalet.
Lav bue for dig og menneskelig tak. Held og lykke.
Med venlig hilsen Olga Eduardovna.

Konokotin V.L.
Indtil jeg var 55 år, indrømmede jeg ikke tanken om, at jeg måske havde problemer med mine ben. I sin ungdom gik han ind for sport. Han holdt sig i form hele sit liv. Aldrig røget.

Angstsymptomer begyndte at dukke op i form af smerter i lægmusklerne. Først med let løb, derefter med hurtig gang og derefter med et roligt skridt. Som det ofte sker med os, begyndte jeg ikke at være opmærksom, så udholdt jeg og udholdt, at jeg uden smerter ikke kunne gå mere end 150-200 m. Derefter var jeg nødt til at overvinde smerter eller stoppe med jævne mellemrum.
Læs mere. Skjul detaljer

Jeg måtte henvende mig til specialister. Så jeg fik en konsultation med en ung vaskulær kirurg Arsen Valerievich Abrahamyan. Senere lærte jeg, at han var kandidat inden for medicinsk videnskab, medlem af Association of Vascular Surgeons, og så var han bare en læge, der inspirerede fuldstændig selvtillid..

Roligt, uden et ønske om at skræmme eller behage, gennemførte han en undersøgelse, udtrykte en række foreløbige diagnoser, henledte opmærksomheden på situationens alvor og anbefalede at gennemgå en undersøgelse mere detaljeret.

Computerundersøgelse ved det russiske videnskabelige center for kirurgi opkaldt efter Petrovsky B.V. RAMS bekræftede fuldt ud diagnosen Arsen Valerievich - den stærkeste stenose i karene i underekstremiteterne (80-90%) såvel som halspulsåren (op til 75%). Konsekvenserne kan være de mest alvorlige.

På samme sted besluttede jeg mig for to operationer på én gang med et interval på en måned..
Operationen blev udført af A.V. Abramyan. En syntetisk plaster blev påført halspulsåren, og aorto-uhøflig femoral bypass blev udført på begge ben. Begge operationer viste sig at være vanskelige, men at dømme efter resultaterne blev de udført bemærkelsesværdigt.

Efter tre måneders tilpasning begrænsede jeg mig slet ikke til at gå. Smertesanserne forsvandt. Duplex-scanning efter seks måneder viste gendannelse af blodcirkulationen.

I løbet af hele behandlingsperioden var jeg omgivet af læger med de højeste kvalifikationer og ansvar, primært Arsen Valerievich, under hvis tilsyn jeg var fra den første behandlingsdag til udskrivningsdagen. Han holder ikke op med at overvåge min tilstand og på nuværende tidspunkt.

Jeg vil gerne udtrykke min dybe taknemmelighed over for Arsen Valerievich Abrahamyan og hans kolleger for deres fremragende arbejde, for deres venlige holdning til mennesker og ønsker dem yderligere succes med videnskabeligt og praktisk arbejde, mental og fysisk sundhed..

Jeg kan tilføje under hensyntagen til de indhøstede erfaringer, at hvis jeg havde konsulteret en læge i de tidlige stadier af sygdommen eller simpelthen med henblik på forebyggelse, kunne behandlingen være mindre radikal.

Korkunov Viktor Georgievich
Jeg vil gerne udtrykke min taknemmelighed over for vaskulær kirurg Arsen Valerievich Abrahamyan. En meget kompetent og opmærksom læge. Ægte professionel.

Jeg vil gerne udtrykke min dybe taknemmelighed over for den førende professor Gavrilenko A.V. og hele teamet for pleje og opmærksomhed under min behandling her. Tak allesammen!

Abrahamyan Arsen Valerievich er en læge fra Gud og en vidunderlig person. Med ham var jeg meget rolig, jeg følte stor støtte fra ham. Tak igen til lægerne og klinikken for at gøre min drøm til virkelighed, drømmen om at gå på mine egne ben..

Med venlig hilsen, Victor Georgievich Korkunov.

Zhuk A.R.
Zhuk Alexander Remirovich, 57 år.
For to år siden blev mit venstre ben for første gang syg, smerten opstod efter at have gået en anstændig afstand (1-1,5 km), og fornemmelsen kriblede i låret på benet. Derefter intensiverede smerten efter et år gennem hele benet, og jeg kunne gå 50-100 m, hvorefter der var alvorlige smerter i hele benet, og jeg var nødt til at stoppe. Efter 2-3 minutters hvile gik smerten væk, men dukkede igen op efter 50-100 m..
Læs mere. Skjul detaljer

Da min rygsøjle altid gjorde ondt, tog jeg et billede, og det viste sig, at der var en 6 mm vertebral brok i bunden, og som lægen sagde, fra dette og smerter i benet. Han blev behandlet i lang tid af en kiropraktor og en neuropatolog, men det venstre ben gik ikke forbi. Efter et stykke tid optrådte forfærdelige smerter, men allerede i højre ben. Ingen medicin og salver hjalp. Efter et par dage flyttede smerten til den øverste del af foden, og interessant nok steg smerten, når du satte dit ben vandret. Smerten er stærk, og du kan ligge i 5-10 minutter, hvorefter du sænker benet og smerten aftager markant, den var meget hævet og blev rødblå.

Det var da jeg endelig indså, at der var noget galt her. Jeg ringede til en neurolog, og hun sagde endelig, at et presserende behov for at foretage en dupleksundersøgelse af benkarrene.

Samme aften i klinikken №2 opkaldt efter Semashko, de undersøgte skibene og sendte mig til karkirurgen Arsen Valerievich Abrahamyan, der tog mig den aften. Jeg var utrolig heldig, at han arbejdede den aften, fordi da han så forskningen og mit ben, sagde han, at det var nødvendigt at have en operation med det samme, ellers ville jeg blive uden et ben, koldbrand kunne begynde. (Som jeg forstod, kan neuropatisk smerte og vaskulær sygdom (åreforkalkning) give sådan smerte i benene og deres ødem. Som det viste sig senere, er Dr. Abrahamyan en kandidat inden for medicinsk videnskab, en af ​​de førende vaskulære kirurger ved Scientific Center of Surgery opkaldt efter Akademiker B.V. Petrovsky, hvor jeg endte en dag senere, i afdelingen for vaskulær kirurgi.

Jeg kan igen og igen sige om sådan held at møde Arsen Valerievich. Ud over det faktum, at han viste sig at være en af ​​de bedste kirurger og udførte den mest komplicerede 7-timers dobbeltoperation for mig (aorto-femoral bypass på to ben med en protese, de såkaldte "bukser" og halspulsendarterektomi (fjernelse af plak fra halspulsåren), fordi under undersøgelsen fandt de også en indsnævring af halspulsåren, hvilket fører til slagtilfælde og lammelse), hans holdning og omsorg for patienten (patienten) giver en følelse af overraskelse og beundring.

Når alt kommer til alt, før operationen og endnu mere efter, begyndte morgenen med hans ankomst til mig, og aftenen sluttede med hans ankomst, desuden kom han flere gange om dagen for at finde ud af, hvordan undersøgelserne går, hvordan han har det osv..
Det er nødvendigt at bemærke hans assistenter, unge læger Vasily og Azamat. Deres holdning til patienter, til deres arbejde er ekstraordinær (i vores svære tider). Plejen af ​​disse tre ekstraordinære mennesker, læger hjalp mig meget, især efter operationen. Det skal bemærkes, at alle læger og sygeplejersker ved afdelingen, deres holdning til deres arbejde og patienter, tyder på, at alt ikke er så dårligt hos os, og i medicin også.

Nå, der er gået seks måneder siden operationen, jeg kan gå uden begrænsninger, smerterne i mine ben er væk, mine ben er varme. Jeg overvåges af Arsen Valerievich, jeg tager IV-kurser for at opretholde den positive effekt af operationen. Sådan sker det i livet. Og jeg tror, ​​og alle mine slægtninge og venner, at jeg var meget heldig.

Med respekt og taknemmelighed over for A.R. insekt

Furenkova L.G..
Jeg vil fortælle dig om en vidunderlig læge, vaskulær kirurg Abrahamyan Arsen Valerievich.

Min mand, BF Furenkov, har haft type II-diabetes i 7 år. I 2005 måtte han amputere sit højre ben på grund af åreforkalkning af blodkar og et gangrenøst ​​ben..
Men problemer kommer ikke alene, og i 2007 opstod spørgsmålet om at bevare venstre ben. Diagnose af obstetrisk aterosklerose, trussel om amputation. Heldigvis for os på et opkald til huset fra klinikken til dem. Semashko kom vaskulær kirurg Arsen Valerievich.
Læs mere. Skjul detaljer

Han undersøgte benet meget omhyggeligt, studerede alle uddrag fra medicinsk historie og tilbød os en undersøgelse på Semashko-poliklinikken og V.I. Petrovsky RAMS, hvor han har arbejdet konstant og i mange år. Efter en ambulant undersøgelse (dupleks scanning af arterierne i benene og computertomografi) for at redde sit eneste venstre ben anbefalede lægen min mand aorto-femoral og femoral-popliteal bypass-operation.

Operationen gik godt. Den opsving efter operationen var under årvågen kontrol af Arsen Valerievich. Næsten et år er gået siden operationen, men Arsen Valerievich glemmer ikke patienten. En gang om ugen kommer han til os, undersøger benet, korrigerer behandlingen med lægemidler i henhold til et bestemt skema, som understøtter den positive effekt af operationen og hjælper patienten med at leve et fuldt liv og føle sig godt. Seks måneder efter operationen gennemgik Arsen Valerievich kontrolundersøgelse, dropper og trykkammer i samme center. Alle shunter fungerer. Benet er stadig varmt, der er en god puls på foden.

Derfor mener vi, at Arsen Valerievich er vores rigtige familielæge, der altid vil komme os til hjælp..

Med respekt og taknemmelighed over for lægen,
Furenkova Lyubov Georgievna

Deryugina N.A..
Jeg vil fortælle dig om min sygdom.
Siden 2004 begyndte jeg at føle mindre smerter i mit venstre ben. Fik ingen behandling. Så blev smerten stærkere, følelsesløshed dukkede op i foden, benet blev koldt. I august 2006 kunne jeg ikke længere gå mere end 20 meter uden smerter. Derudover begyndte åndenød, når man gik, trykket steg..

Ved et lykkeligt tilfældighed fik jeg en konsultation med vaskulær kirurg Arsen Valerievich ABRAMYAN, som straks sendte mig til at undersøge karene i underekstremiteterne. Der var en trussel om koldbrand og amputation af venstre ben.
Læs mere. Skjul detaljer

Jeg blev indlagt på afdelingen for vaskulær kirurgi ved statsinstitutionen for det russiske videnskabelige center for kirurgi ved det russiske akademi for medicinsk videnskab, hvor Arsen Valerievich den 31. august 2006 udførte en popliteal arterie-bypass-operation på mit venstre ben. Efter en vellykket operation følte jeg en forbedring. Følelsesløshed i benet forsvandt, smerterne stoppede, blodcirkulationen forbedredes og benet blev varmt. Seks måneder senere gennemgik hun den nødvendige behandling (droppere, trykkammer) og undersøgelse. Jeg kunne gå mere end 300 meter uden smerter. Næsten 2 år er gået siden operationen. Jeg gennemgik igen den nødvendige undersøgelse og behandling på samme center. Nu har jeg det godt. Jeg kan gå en længere afstand (500 meter eller mere) uden at føle smerte.

Tak fordi du gav mig et møde med en sådan vidunderlig læge og udtrykker min dybe taknemmelighed over for ham personligt og til alle, der hjalp mig med at komme tilbage på benene.

Med venlig hilsen Deryugina Nina Andreevna 59 år.

Gurevich E. Ya.
Jeg mødte Abrahamyan Arsen Valerievich for 4 år siden, da jeg bad om hjælp fra en angiokirurg på poliklinikken №2 opkaldt efter Semashko.

Historien er enkel. For omkring 5 år siden begyndte jeg at føle moderat smerte i lægens muskler i højre ben, når jeg gik. Først prøvede jeg ikke at være opmærksom på dem, og de gik virkelig i gang med at gå. Over tid steg intensiteten og ømheden; det kom til anfald. Intermitterende claudication dukkede op. Den smertefri gåafstand blev reduceret til 50 meter. Det var da, jeg vendte mig til en angiokirurg.
Læs mere. Skjul detaljer

Allerede ved den første undersøgelse derhjemme advarede Arsen Valerievich om, at jeg havde en alvorlig læsion i arterierne i benene, hvilket kunne resultere i koldbrand, hvis ikke hurtigst muligt undersøgt, og afhængigt af resultatet af undersøgelsen, beslutte, hvordan man behandler. Duplex scanning af benarterierne, udført i retning af Arsen Valerievich, bekræftede diagnosen. Læge stærkt anbefalet operation.

Ved indlæggelse på N.N. Petrovsky RAMS, Arsen Valerievich, for at forberede mig til operationen, udnævnte mig til en meget detaljeret og varieret medicinsk forskning med involvering af specialister med forskellige profiler, hvor jeg især opdagede en anden alvorlig sygdom - diabetes mellitus.

I februar 2006 udførte lægen en operation på mig: femoral-popliteal autovenøs bypass-podning, som var vellykket. Operationen blev udført under spinalbedøvelse (forresten, absolut smertefri).

Jeg var tilfreds med resultatet af operationen. Døm selv. De holdt mit ben, selvom truslen om at miste det var ret reel. Med hurtig bevægelse fordobles den smertefri gåafstand, og med afslappet gang forekommer smerte slet ikke.
I løbet af de to år, der er gået siden operationen, har jeg været i konstant kontakt med lægen. Han fortsætter med at overvåge min tilstand, ordinerer forebyggende foranstaltninger og opfølgende undersøgelser.

Jeg vil gerne bemærke Arsen Valerievichs høje professionalisme, hans opmærksomme og velvillige holdning til mig - hans patient. Hans villighed til at diskutere og hjælpe med at løse mine helbredsproblemer og nu to år efter operationen.

KONSEKVENSER EFTER CAROTID ARTERY STENTING

  • Interesseområde: parkinsonisme, gang- og stabilitetsforstyrrelser, svimmelhed, hukommelsessvækkelse, demens, hovedpine, vertebrogene og neurogene smertesyndrom, skade på det perifere nervesystem.
Sundhed for dig og dine kære!

Opret et nyt budskab.

Men du er en uautoriseret bruger.

Hvis du har registreret dig tidligere, skal du "logge ind" (loginformular øverst til højre på siden). Hvis du er her for første gang, så tilmeld dig.

Hvis du tilmelder dig, vil du være i stand til at holde styr på svarene på dine beskeder i fremtiden, fortsætte dialogen i interessante emner med andre brugere og konsulenter. Derudover giver registrering dig mulighed for at foretage privat korrespondance med konsulenter og andre brugere af webstedet..

Karotidarteriekirurgi anmeldelser

Vaskulære kirurger på det regionale kliniske hospital nr. 3 reddede en 53-årig beboer i Ozersk fra sikker død. Halspulsårerne blev næsten helt blokeret af kolesterolplaques, så en mand, der allerede havde overlevet et slagtilfælde, havde en ekstremt høj risiko for en gentagen vaskulær ulykke. Konventionel stentning i dette tilfælde kunne kun forværre situationen, så kirurgerne besluttede at åbne operationen..

- Det hele skete den 24. november. Før det var der ingen symptomer, og om morgenen kl. 10-11 dukkede en mærkelig følelse op: der skete noget med talen, jeg begyndte at hviske - siger patienten Vadim Makarychev med vanskeligheder. - Men jeg tillagde dette ikke nogen betydning, selvom det blinkede i mit hoved - min mor fik et slagtilfælde, og det begyndte også med en taleforstyrrelse. Generelt følte jeg det fint, så jeg tog bilen og gik med min datter for at ændre passerne for at komme ind i byen. Men de gav os ikke et pass. Selvfølgelig blev jeg nervøs, og da jeg kom ind i bilen, blev den endnu værre.

Nogle af operationerne på skibene udføres endovaskulært, men Vadim Makarychev krævede åben adgangsintervention

Datteren overtalte sin far til at gå på hospitalet, men de nåede ikke deres destination - de måtte ringe til en ambulance lige ud på gaden. Læger mistænkede straks, at patienten havde slagtilfælde og begyndte at insistere på indlæggelse, men Vadim Vadimovich forsøgte at afvise. Da patienten begyndte at underskrive afslaget, fulgte hans næppe knap.

Dette argument viste sig at være mere overbevisende end ord, og patienten indvilligede i at overnatte på hospitalet under tilsyn af specialister. På trods af dropperne ophørte patientens højre arm og ben snart med at adlyde, og om morgenen bekræftede lægen den foreløbige diagnose.

På hospitalet viste det sig, at mandens halspulsårer var tilstoppet med plaques, og den højre var 90%, den venstre var lidt mindre. Så snart patientens tilstand stabiliseredes, blev han straks sendt fra Ozersk til Chelyabinsk til operation.

OKB # 3 bekræftede ikke kun mistanken fra Ozersk-specialister. Det viste sig, at kolesterolplaque næsten helt havde blokeret blodgennemstrømningen i arterien, der fodrede hjernen, hvilket betød, at det var umuligt at forsinke operationen..

Sergey Zaitsev, senior bosat ved afdelingen for vaskulær kirurgi og behandling af komplekse hjerterytmeforstyrrelser, OKB nr. 3

- Vi får alle åreforkalkning i anden halvdel af livet, efter 40 år har de fleste mennesker kolesterolplaques i deres kar. Desværre er dette en sygdom, som vi alle er dømt til, dette er mekanismen til ældning af kroppen, - forklarer lederen af ​​FDO SUSMUs kirurgiske afdeling, professor Alexey Fokin.

Hvis plak markant indsnævrer karets lumen, kan der før eller senere forekomme en komplet blokering af arterien, hvilket vil føre til iskæmisk slagtilfælde. Der er også en anden variant af udviklingen af ​​begivenheder: En del af plaketten kan komme ud og komme ind i et mindre kar med blodgennemstrømning og forstyrre ernæringen af ​​den del af hjernen, som dette kar var ansvarlig for.

- Behandlingen af ​​sådanne patienter er et strategisk spørgsmål, fordi et stort antal mennesker rundt omkring i verden dør af hjerte-kar-sygdomme, - er Alexey Fokin sikker. - Slagtilfælde er en af ​​de farligste af dem, endnu værre end hjerteinfarkt. Efterfølgende handicap efter et slagtilfælde er meget højere - en tredjedel af patienterne er ikke i stand til at tjene sig selv.

halspulsårskirurgi


Neurologi og neurokirurgi Fora: Forum for kommunikation mellem neurologer og neurokirurger, manuel terapi

Forum Søgning
Avanceret søgning
Find alle takkede indlæg
Søg i dagbøger
Avanceret søgning
Gå til side.
Side 1 af 212>

Min far (71) tilbydes at gennemgå halspulsåren. Jeg vil gerne forstå, hvor nødvendigt det er, og hvad risikoen er.

Kort fortalt er den medicinske historie som følger. For et år siden fik min far et iskæmisk slagtilfælde. Derefter følte han sig anderledes, men der var ikke tale om en operation.

Nu har han haft atrofiske smerter i benene i 1,5 måneder (de plejede at passere efter at have taget medicin om få dage), for to uger siden følte han at der var sket noget i rygsøjlen (efter at have siddet havde han en følelse der ikke holder rygsøjlen, og benene fungerer ikke, og først efter et minut eller to tænder alt). For en uge siden blev hans stortå blå, og der skarpe skud og bankende smerter strålede så langt som låret (sådan at han ikke sov om natten, fordi smerten intensiverede i liggende stilling). vi gik til en vaskulær kirurg, han undersøgte ham og sagde straks, at der var behov for en operation, muligvis på benene og på halspulsåren, men du skal forstå, hvor du skal starte. Efter at have gennemført undersøgelser kom kirurgen til den konklusion, at det er nødvendigt at starte med halspulsåren..

Her er forskningsresultaterne:

Duplex scanning af brachiocephalic arteries: Aterosklerose i halspulsårerne. Kritisk stenose af det første RCA-segment med udvikling af komplet spinal-subklavisk stjæling. Stenose af højre ICA 50%, venstre ICA op til 50%, hæmodynamisk signifikant s-formet skildpadde af højre VA.

Doppler-ultralyd af arterierne i underekstremiteterne: til højre - PBBA-stenose; venstre - okklusion af PBBA, stenose af ZBBA.

Ekkokardiografi: atrieflimren. En stigning i de venstre hulrum i hjertet. Myokardiehypertrofi i venstre ventrikel. Ingen zoner med anginokinesis i LV blev identificeret. Vil forkorte. og diast. LV-funktion er normal.

De sidste to dage bliver fingeren hvid, så bliver den blå, og vilde smerter vises igen. Stor svaghed og søvnig hele tiden.

Kære læger, jeg vil meget gerne høre din mening. Det er smertefuldt at træffe en beslutning, efter at vi i dag har hørt, at statistikken for sådanne operationer ikke er særlig trøstende. Er det sandt? hvad er din mening?

Patientanmeldelser om carotis endarterektomi

13. marts 2020 09:07

Kræftpatienter har undertrykt immunforsvar og er mere modtagelige for infektioner.

12. marts 2020 08:26

Forskere har præsenteret strukturen og mekanismen for proteiner, der udtrykkes i forskellige former for kræft og er forbundet med dårlig patientprognose.

9. marts 2020 12:07

Ved lave doser erstatter tetrodotoksin opioider for at lindre kræftrelateret smerte.

5. marts, 2020 14:24

Ny metode til kortlægning af de kræfter, som celleklynger udøver på mikromiljøet, kan hjælpe med at studere vævsudvikling og kræftmetastase.

Fra vores patients ord indspillede vi historier med anmeldelser om carotis endarterektomi udført i Assuta.

Historien om Elena (56 år gammel) fra Moskva sammen med kommentarer fra lægen Amir Kramer, en specialist i kardiothoracic kirurgi.

Elena siger:

”Det hele startede, da jeg om morgenen besluttede at komme på skalaen og finde ud af min vægt. Jeg kunne ikke koncentrere mig om tallene, så blev mit venstre ben bedøvet, og jeg begyndte at halte, som om jeg mistede kontrollen over det. Jeg blev svimmel og råbte til min mand Mikhail. Han ringede til en familielæge, der ankom 30 minutter senere. Lægen bad mig om at flytte mit blik fra side til side, det viste sig at venstre øje ikke bevægede sig. Han ringede til klinikken, hvor han arbejdede, og vi gik derhen..

I løbet af de næste par dage blev der udført tests og kontroller, det viste sig, at mine halspulsårer var i dårlig stand, og jeg fik et mikroslag. Det var vores ven, der anbefalede en operation i Israel, og vi tog en beslutning.

Organisationen blev håndteret af et formidlende firma, alt blev gjort effektivt og hurtigt. Assuta bekræftede de diagnostiske resultater. Lægerne sagde også, at den strålebehandling, jeg modtog for 27 år siden til behandling af en skjoldbruskkirteltumor, havde forværret arteriel stenose. Begge halspulsårer blev påvirket af åreforkalkning. Vi fik at vide, at der er risiko for et fuldgyldigt slagtilfælde, og den eneste måde at forhindre det på er kirurgi. Men der er en lille chance for slagtilfælde under operationen. For at reducere det kan kirurgi udføres under lokalbedøvelse..

Den første operation blev udført i april, den næste i maj. Det er for farligt at gøre begge dele på én gang. Betjenes på nakken. Jeg husker, at jeg følte smagen af ​​lokalbedøvelse i min mund. Jeg så ikke, hvad lægerne gjorde på nakken under operationen, men der var en følelse af, at nogen gravede inde.

Operationen varede omkring halvanden time. Der var en slags tårestemning i genopretningsrummet, jeg tror, ​​det var bare en lettelse, at alt var forbi.

De udskrev mig to dage senere, fløj hjem på den tredje dag. Ti dage senere var jeg i stand til helt at vende tilbage til det normale liv. Jeg følte mig ikke syg, og hvis det ikke var for arret, ville intet indikere operationen. ".

Dr. Amir Kramer, specialist i carotis endarterektomi, siger:

”Et slagtilfælde, hvor en del af hjernen dør, kan være forårsaget af hjerneblødning som følge af forhøjet blodtryk. Men i 75% af tilfældene er årsagen en blodprop eller plak fra en arterie, der bryder af og bevæger sig til hjernen..

Stenose i halspulsårerne, der fører blod til hjernen, er en almindelig årsag til slagtilfælde. Halvdelen af ​​dem, der har haft det, har 30% chance for at få endnu et slagtilfælde i de næste to år..

Målet med carotis endarterektomi er at forhindre slagtilfælde, hvilket er nøjagtigt hvad vi gør - ved at fjerne aterosklerotiske aflejringer i halspulsårerne. Risikoen for kirurgi er forbundet med muligheden for, at noget af plaket kommer ud og når hjernen. Generel anæstesi bærer 4% af risikoen, mens lokalbedøvelse kun 1,2%.

Elenas slagtilfælde påvirkede kun en lille del af hjernestammen, hvorefter hun hurtigt kunne komme sig. Under diagnosen opdagede vi, at der var flere lignende begivenheder.

Fordi begge halspulsårer blev påvirket, stenosen var omfattende, og risikoen for tilbagevendende slagtilfælde var ekstremt høj.

Kirurgi på begge sider på én gang ville kræve for meget lokalbedøvelse, hvilket kunne påvirke hjertet negativt.

Hvordan går operationen?

Et 10 cm snit foretages lige under øreflippen langs den indre kant af sterno-mastoid muskel. Arterien åbnes, aterosklerotiske aflejringer fjernes og lukkes derefter med suturer, som snittet. Patienten overnatter på intensivafdelingen, hvorefter han overføres til en almindelig afdeling.

Det er værd at tage højde for følgende kendsgerning - omkostningerne ved carotis-endarterektomi-proceduren er simpelthen uforlignelig med døgnbehandling af en patient, der har lidt et massivt slagtilfælde ".

Historie og gennemgang af Olegs carotis endarterektomi fra Skt. Petersborg

”Jeg er 65 år gammel, gennemgået en carotis endarterektomi i Assuta. Selv - en læge, arbejdede som seniorkirurg på et af hospitalerne i Skt. Petersborg. Jeg fortæller dig, hvordan det hele begyndte.

Jeg arbejdede med patienter, da jeg pludselig blev kvalm og svimmel. Jeg forventede ikke, at meget vil starte med dette, jeg tog en pause for at få en kop te. Da det ikke fungerede, besluttede han, muligvis lavt blodsukker, da han ikke havde spist noget siden morgen. Jeg gik til en cafe for at få en snack, og da jeg var ved tælleren, indså jeg, at jeg ikke kunne tale.

Fordi Jeg er selv læge, jeg indså, at der var noget galt, men i forvirring tænkte jeg, at jeg bare skulle gå hjem og hvile. Da jeg kom hjem, gik jeg i seng, selvom det var midt på dagen, og sov i flere timer. Efter at jeg vågnede og begyndte at tale med min kone, viste det sig, at jeg ikke kunne bygge en sætning korrekt. Først da indså jeg, at jeg havde brug for akut lægehjælp. Derudover begyndte min højre arm og ben at blive følelsesløse, da jeg kom ud af sengen..

Vi har allerede rejst til Israel på ferie. Jeg var også interesseret i medicinen i dette land, jeg besluttede at ansøge om hjælp her. Jeg vidste, at Assuta er et af de bedste medicinske centre i Israel, desuden en privat klinik. Først kontaktede min kone en af ​​mine lægervenner, den næste dag fløj vi til Israel.

I Assuta lavede jeg en MR og andre tests, der viste stenose i den venstre halspulsår. Jeg blev indlagt på hospitalet og havde en endarterektomi næste morgen. Jeg vidste, at jeg ikke havde andet valg end at foretage operationen. Jeg havde et mikroslag, der til enhver tid kunne føre til slagtilfælde.

Jeg blev opereret af Dr. Amir Kramer. For det første blev han anbefalet af et firma, der organiserede behandlingen, og for det andet indsamlede min kone oplysninger om ham.

Da jeg vågnede, var jeg så glad for at se min kone og datter igen. Jeg indså, at der var en lille risiko for, at jeg måske ikke overlevede operationen. Samlet set følte jeg mig ret god efter operationen, men følte stadig en følelsesløshed på højre side af min krop. Talen var heller ikke normal. Jeg blev udskrevet fra hospitalet efter 3 dage. Det var muligt at undgå postoperative komplikationer, tilstanden var god. Et par dage senere vendte de tilbage til Rusland. Operationen gik godt.

I flere uger efter det måtte jeg sove om eftermiddagen, jeg blev hurtigt træt både mentalt og fysisk. Nu fem måneder senere er tilstanden forbedret betydeligt. Jeg kan tale normalt igen. I et stykke tid var der problemer forbundet med beskadigelse af en del af hjernen under et mikroslag.

Jeg genvinder gradvist min styrke. Jeg laver langsomt havearbejde. I øjeblikket bygger vi en grill, som vi vil bruge om sommeren. Arm og ben fungerer normalt.

Jeg har foretaget mange ændringer i min livsstil. Jeg har ryget siden jeg var 18 og stoppede kun efter operationen. Det var meget vanskeligt at holde op med at ryge, men det lykkedes mig ved hjælp af substitutionsbehandling. Jeg havde pletter, inhalator, nikotin tyggegummi.

Jeg ændrede min diæt. På grund af den konstante travlhed spiste jeg ofte fastfood på flugt. Han spiste også meget rødt kød som normalt. Nu spiser vi en masse grøntsager i stedet for en højt kalorieindhold morgenmad - grød om morgenen. Alt dette er ikke let for mig, fordi Jeg kan virkelig godt lide rødt kød og fede fødevarer. Men jeg ved, det betyder noget for mine arterier.

Jeg tager flere typer medicin for at holde mit kolesterol i skak. Der er også stoffer, der sænker blodtrykket. Heldigvis har jeg en vidunderlig læge, der hjælper mig meget. Jeg tager også daglig aspirin for at forhindre blodpropper..

Test udført i Israel viste, at den anden halspulsår har en let stenose - 30%, så heldigvis er der ingen operation krævet.

Fordi generelt er jeg allerede pensionist, jeg vender ikke tilbage til arbejde. Jeg tror, ​​jeg er meget heldig. Takket være min medicinske uddannelse forstod jeg med tiden, hvad der skete med mig. Jeg vidste, hvor jeg skulle hen, hvor de helt sikkert kunne hjælpe mig, og de hjalp mig, min tilstand er nu fuldstændig normaliseret ”.

Karotidarterieoperation konsekvensanmeldelser

Alt materiale offentliggøres under forfatterskab eller redaktion af medicinske fagfolk (om forfatterne), men er ikke en recept til behandling. Kontakt specialisterne!

© Ved brug af materialer kræves reference eller angivelse af kildens navn.

Forfatter: A. Olesya Valerievna, Ph.D., læge, lærer ved et medicinsk universitet

Carotid artery (CA) kirurgi er hovedsageligt indiceret til patienter, der lider af vasokonstriktion, og er designet til at give en tilstrækkelig blodforsyning til hjernen. Halspulsårerne er de største og vigtigste kar, der leverer blod til hjernen, som er meget følsom over for iltmangel. Selv en tilsyneladende let indsnævring af disse arterier kan forårsage symptomer på beskadigelse af nervevæv, fyldt med faren for slagtilfælde og endda patientens død..

Steder, hvor vaskulære kirurger er meget opmærksomme, er forgreningszonen i den almindelige halspulsår og den indre halspulsår (ICA) - det er de områder, der oftest gennemgår strukturelle ændringer, og derfor bliver de genstand for kirurgisk behandling.

carotisarterie struktur diagram

Slagtilfælde (hjerneinfarkt) er en af ​​de farligste sygdomme i det vaskulære system og hjernen, hvis udbredelse har fået alarmerende proportioner i de seneste årtier. Hovedårsagen til hjerneinfarkt er åreforkalkning, som forårsager en kritisk indsnævring af arteriets lumen. Selvfølgelig er der udviklet terapeutiske tilgange til behandling af patologi, men som resultaterne af store undersøgelser viser, kan ingen konservativ metode give et sådant resultat som kirurgi..

Forstyrrelser i blodgennemstrømningen i hjernen passerer ikke uden at efterlade spor, ofte er der alvorlige konsekvenser, der gør patienten handicappet, og det er ikke altid muligt at gendanne de mistede hjernefunktioner, selv med operationen. I denne henseende er kirurgisk behandling af stor betydning for at forhindre vaskulære katastrofer i hjernen, det vil sige, selv før nervesystemet lider..

Operativ forebyggelse af halspulsårstenose reducerer sandsynligheden for akutte kredsløbssygdomme markant, normaliserer blodtilførslen til hjernen, forbedrer patienternes trivsel og efter et slagtilfælde gør det muligt for en mere vellykket rehabilitering.

Indikationer og kontraindikationer til kirurgisk behandling af halspulsårens patologi

Kirurgisk indgreb på halspulsårerne udføres oftest med stenose - en indsnævring af det vaskulære lumen. Årsagen til denne indsnævring kan være aterosklerose, bøjning af karret og dannelsen af ​​en blodprop. Halspulsåreaneurisme bliver en sjældnere årsag til operation.

Indikationerne for operation for halspulsårstenose er:

  • Indsnævring af mere end 70% selv i fravær af patologiske symptomer.
  • Indsnævring af mere end 50% i nærvær af symptomer på cerebral iskæmi, tidligere iskæmiske anfald eller slagtilfælde.
  • Stenose mindre end 50% ved slagtilfælde eller forbigående iskæmisk anfald.
  • Pludselig forstyrrelse af hjerneaktivitet eller progression af kronisk iskæmi.
  • Bilateral carotisarteriesygdom.
  • Kombineret stenose i vertebrale, subclavia og halspulsårer.

Åbne indgreb på arteriestammerne bærer en vis risiko. Derudover skal man huske på, at størstedelen af ​​patienterne er ældre mennesker, der lider af en bred vifte af samtidige patologier, derfor er det vigtigt at fremhæve ikke kun indikationerne, men også at bestemme graden af ​​risiko og kontraindikationer for kirurgisk behandling. En hindring kan være forhold som:

  1. Alvorlige sygdomme i hjertet, lungerne, nyrerne i dekompensationsstadiet, som gør enhver operation umulig;
  2. Alvorlig bevidsthedsnedsættelse, koma;
  3. Akut slagtilfælde
  4. Intracerebral blødning på baggrund af iskæmisk nekrose;
  5. Irreversibel hjerneskade på grund af fuldstændig okklusion af halspulsårerne.

I dag foretrækker kirurger minimalt invasive manipulationer, så antallet af kontraindikationer falder gradvist, og behandlingen bliver sikrere..

Før operationen tilbydes patienten at gennemgå en standardliste med undersøgelser - blod- og urinprøver, elektrokardiografi, fluorografi, blodpropper, HIV-test, hepatitis og syfilis. For at afklare patologiens træk udføres ultralydsduplexscanning af arterier, angiografi, muligvis MR, multispiral CT.

Typer af indgreb på halspulsårerne og teknikken til deres implementering

De vigtigste typer operationer på halspulsårerne er:

  1. Carotis endarterektomi (med plaster, eversion).
  2. Stenting.
  3. Vaskulær protese.

Typen af ​​kirurgisk indgreb afhænger ikke kun af typen af ​​læsion i vaskulærvæggen, patientens alder og tilstand, men også af klinikkens tekniske kapacitet, tilgængeligheden af ​​erfarne kirurger, der har komplekse minimalt invasive behandlingsmetoder..

Den mest almindelige i dag er carotis endarterektomi, den er også den mest radikale, åbne og kræver det mest mærkbare snit. I USA udføres mere end 100 tusind sådanne operationer om året i Rusland - med en størrelsesorden mindre, men stadig øges gradvis dækningen af ​​dem, der har behov for behandling.

Carotisarterie stenting har mange fordele i forhold til åben kirurgi med samme operationelle risiko. Minimal invasivitet og æstetik gør det mere attraktivt, men ikke alle kirurger har tilstrækkelig erfaring med at udføre det, så ikke alle patienter har et valg, mens tiden til at fjerne en vaskulær defekt er begrænset. På grund af denne omstændighed udføres alternativ behandling med stent meget sjældnere end endarterektomi..

Proteser er indiceret til de patienter, der har en signifikant læsion, der ikke gør det muligt at gøre med mere blide teknikker. Med avanceret aterosklerose betragtes proteser som den valgte metode.

Karotis endarterektomi

Carotis endarterektomi er den vigtigste operation for at fjerne aterosklerotisk plaque fra halspulsåren, hvor patologisk indhold fjernes fra arteriets lumen og den naturlige blodgennemstrømning genoprettes. Det udføres normalt under generel anæstesi, men lokalbedøvelse med samtidig administration af beroligende midler er også mulig..

Carotis endarterektomi er indiceret til aterosklerose, en trombe i halspulsåren, der forårsager klinisk signifikante hæmodynamiske forstyrrelser i hjernen såvel som for asymptomatisk aterosklerose, men med signifikant vasokonstriktion.

Hudsnittet begynder bag øret, 2 cm væk fra underkæbens kant nedad, parallelt med det, derefter går det langs sternocleidomastoid muskel og er ca. 10 cm langt. Efter dissekering af huden og det underliggende væv finder kirurgen opdelingsstedet for den fælles halspulsår, vælger begge dets grene og trænger ind i den indre.

carotis endarterektomi (fjernelse af plak fra halspulsåren)

Ved udførelse af de beskrevne manipulationer kræves stor omhu, nerverne trækkes omhyggeligt til siden, ansigtsvenen er ligeret. Efter at have nået den indre halspulsår, vil kirurgen forsøge at kontakte den med instrumenter så lidt som muligt, da skødesløs håndtering af karene kan forårsage skade på integriteten og fragmenteringen af ​​plaketten, der er fyldt med alvorlig emboli, trombose og slagtilfælde lige under operationen.

Heparin injiceres i karene, de komprimeres sekventielt, derefter laves et langsgående snit i arterievæggen, indtil det trænger ind i lumen. For at sikre blodstrømmen til hjernen gennem hele interventionen placeres en speciel silikonshunt i arterien. Det forhindrer også blodgennemstrømning i beholderens manipulationszone..

Det næste trin er direkte udskæring af den aterosklerotiske plak. Det startes tættere på stedet for opdeling af den fælles halspulsårer, så pladen eksfolieres hele vejen fra den fælles halspulsårer til dens indre gren, indtil der opnås en ren og uændret intima. Om nødvendigt kan den indre kappe fastgøres til arterievæggen med en tråd.

Fjernelsen af ​​plak afsluttes ved at skylle beholderens lumen med saltvand. Vask fjerner fede fragmenter, der kan blive en kilde til emboli. Gendannelse af beholderens integritet er mulig med et "plaster" lavet af syntetiske materialer eller patientens eget væv.

Når alle manipulationer på vaskulærvæggen er udført, fjernes en shunt fra dens lumen, kirurgen kontrollerer tætheden af ​​suturerne og fjerner sekvenserne klemmerne fra den indre og derefter den eksterne halspulsår. Nakkevævet sys i omvendt rækkefølge, og et silikondræn efterlades i den nedre del af såret.

Eversion endarterektomi er en type radikal behandling af åreforkalkning, vist med fokale ændringer i den indre gren af ​​halspulsåren i dens indledende sektion. Efter at arterien er isoleret, afskæres den fra den fælles arterielle kuffert, pladen adskilles, mens den som sådan drejer karvæggen udad. Efter rensning af ICA fjernes plaques fra de fælles og ydre grene af arterien, interventionsstedet vaskes med saltvand og vævets integritet genoprettes, svarende til hvad der sker i klassisk endarterektomi.

Fordelen ved eversion-teknikken kan betragtes som mindre traumatisk og hurtigere udførelse, men begrænsningerne i brugen af ​​den skyldes, at det er umuligt at fjerne store plaketter på denne måde (mere end 2,5 cm).

Video: Carotis endarterektomi for åreforkalkning

Carotisarterie stent

Stenting er en af ​​de mest moderne metoder til behandling af vaskulær patologi med forskellig lokalisering. Metoden har ubestridelige fordele - minimal invasivitet og lille kirurgisk traume, muligheden for lokalbedøvelse, en kort rehabiliteringsperiode, begrænset til flere dage.

Samtidig er stenting ikke uden ulemper. For det første er der ikke overalt kirurger, der er uddannet i denne teknik, og der er ikke nok data til at studere langsigtede resultater på grund af metodens nyhed. For det andet er det efter stentning vanskeligt at opnå en langvarig effekt; før eller senere kan gentagen indgreb være påkrævet, hvilket vil være meget sværere og traumatisk, end hvis den klassiske endarterektomi oprindeligt var udført. Risikoen ved gentagne operationer øges mangfoldigt. Den sidstnævnte omstændighed vedrører de udtalte stadier af åreforkalkning, hvor effektiviteten af ​​stenting tydeligvis er i tvivl..

Stentning betragtes som et glimrende alternativ til klassisk eller eversion endarterektomi, hvor blokering af halspulsåren af ​​aterosklerotiske masser med succes elimineres med minimal risiko for patienten. Operationen udføres under kontrol af røntgenangiografi med introduktion af et kontrastmiddel i karret.

Adgang til stentning er fundamentalt forskellig fra den med de ovenfor beskrevne teknikker. Dette er en punktering i stedet for et bredt snit, udført under lokalbedøvelse, hvilket giver en chance for behandling af ældre og med samtidig patologi, hvilket gør radikal kirurgi kontraindiceret.

Drift på den indre halspulsår ved hjælp af stentning begynder med ballonangioplastik, dvs. introduktion af en anordning (ballon), der udvider arteriets lumen på stedet for dens stenose. Derefter indsættes en stent i den udvidede beholder - et lille rør, der ligner en fjeder eller et metalnet, som retter og holder lumen med den krævede diameter.

carotisarterie stent

Når en ballon indsættes, er der en risiko for ødelæggelse af en aterosklerotisk plaque med embolisk syndrom og dannelsen af ​​en trombe i halspulsåren, til forebyggelse af hvilke specielle filtre er placeret over interventionsstedet, der fanger alt, hvad der kan adskille sig fra karvæggen og migrerer ind i blodet, der går til hjernen.

Arteriel protese

CA-proteser er nødvendige for patienter med udbredt åreforkalkning, forkalkning af den vaskulære væg med en kombination af patologi med skildpadde, arterielle knæk. En sådan operation udføres, når det er kendt, at en mere skånsom behandling ikke vil medføre resultater eller vil være urimeligt tidskrævende..

Under proteser afskæres den indre arteriestamme i åbningsområdet, det berørte fragment fjernes, halspulsårerne renses fra aterosklerotiske overlays, og der dannes en forbindelse mellem den resterende del af den indre gren og den fælles CA ved hjælp af en protese. Protesen er et rør fremstillet af syntetiske materialer, hvis diameter vælges individuelt afhængigt af størrelsen på de tilsluttede arterier. Interventionen afsluttes på den sædvanlige måde med installation af en dræning i såret.

Operationer for skader i halspulsårerne

Kirurgisk behandling af skildpadde eller knæk i halspulsåren er nødvendig, når de forårsager hæmodynamiske forstyrrelser med symptomer på cerebral iskæmi. Operationer har til formål at eliminere det ændrede område ved resektion og udrettelse af arterierne (afhjælpning). I vanskelige tilfælde, når patologisk skildpadde optager et stort område, fjernes den fuldstændigt, og skibet er protetisk.

Operationen for tortoositet af halspulsåren kan udføres både under generel og lokalbedøvelse. Snittet er det samme som ved carotis endarterektomi. Interventionen tolereres normalt godt af patienten og betragtes som sikker.

Postoperativ periode og konsekvenserne af vaskulær kirurgi

Normalt er den postoperative periode gunstig, komplikationer er relativt sjældne. Med carotis endarterektomi er den mest sandsynlige komplikation beskadigelse af nerverne, der passerer nær arterierne - stemmen skifter, synke er nedsat, ansigtsasymmetri vises på grund af en krænkelse af innerveringen af ​​ansigtsmuskler.

Fra siden af ​​driftssnittet er suppuration, blødning, suturernes inkonsistens mulig, men under betingelser for moderne kirurgi, underlagt alle tekniske krav til operationen, er de usandsynlige.

Der er også nogle risici forbundet med stentning. Dette kan være tromboembolisme og blokering af cerebrale kar ved fragmenter af atheromatøse overlays, hvis sandsynlighed nivelleres ved brug af intraoperative filtre. På lang sigt er der en risiko for dannelse af blodpropper i stentområdet til forebyggelse af hvilke trombocytmidler er ordineret i lang tid.

Blandt konsekvenserne af behandlingen af ​​halspulsårens patologi er de farligste slagtilfælde, der kan forekomme under eller efter operationen. Moderne behandlingsmetoder reducerer risikoen til et minimum, derfor observeres alvorlige komplikationer i ikke mere end 3% af tilfældene med et asymptomatisk forløb af stenose og 6% med tegn på cerebral iskæmi..

Rehabilitering efter indgreb i halspulsårerne varer cirka tre dage med en ukompliceret postoperativ periode. Streng sengeleje anbefales til patienten i denne periode, derefter øges aktiviteten gradvist, men fysisk anstrengelse og pludselige bevægelser bør undgås i mindst 2 uger for ikke at forårsage suturdivergens.

Efter behandling er det tilladt at tage et bad, det er bedre at nægte et bad. Det er forbudt at løfte vægte, ligesom traumatisk sport. Efter stentning er det værd at drikke mere væske for at fremskynde udskillelsen af ​​kontrastmiddel.

Efter rehabiliteringsfasen går patienten hjem, og inden for et år bliver han nødt til at se en læge mindst to gange. Hver dag er det nødvendigt at måle blodtrykket, hvis stigning kan medføre alvorlige konsekvenser, herunder slagtilfælde. Terapeuten eller kardiologen vil helt sikkert ordinere antihypertensive stoffer til enhver grad af hypertension.

Behovet for at ændre livsstilen og arten af ​​patienternes diæt dikteres af tilstedeværelsen af ​​åreforkalkning, som allerede har forårsaget irreversible ændringer i de store arterier. For at forhindre skader på karene fra den modsatte side såvel som arterierne i hjertet, hjernen, nyrerne er det nødvendigt at følge de anbefalinger, der er udviklet til patienter med åreforkalkning

Operationer på skibe er ekstremt vanskelige, derfor kan deres omkostninger ikke være lave. Prisen for carotis endarterektomi er i gennemsnit 30-50 tusind rubler, i en privat klinik når den 100-150 tusind. Resektion af et segment af et skib med tortoosity vil kræve betaling på 30-60 tusind.

Stenting er en meget dyrere procedure, hvis omkostninger kan nærme sig 200-280 tusind rubler. Omkostningerne ved operationen inkluderer omkostningerne til forbrugsvarer, stents, som kan være meget dyre, det anvendte udstyr.

Halspulsåren stenose kirurgi

Karotisarterieoperation: konsekvenser, mulige komplikationer og forudsigelser

Halspulsåren er ansvarlig for blodtilførslen til hoved og nakke. Hvis arterien ikke fungerer ordentligt, forstyrres den normale blodforsyning til de vigtigste dele af hjernen. Der er to muligheder for udvikling af begivenheder: konservativ behandling eller kirurgisk indgreb. Om hvornår du har brug for en operation på halspulsåren, hvordan det går, og hvilke konsekvenser det kan få - mere.

Indikationer for operation

Operationen diskuteres, hvis der er en blokering af et segment af karret såvel som en indsnævring af store blodkar. Men for udnævnelsen af ​​kirurgisk indgreb er tilstedeværelsen af ​​en eller et antal skærpende faktorer nødvendigt..

Disse faktorer eller absolutte indikationer for halspulsårskirurgi:

  1. Der er en negativ dynamik i løbet af sygdommen - situationen bliver gradvist værre.
  2. Patienten begynder at lide af cerebrale kriser.
  3. Indskrænkningen lukkede fartøjet med 2/3 af dets diameter.
  4. Aneurisme eller mekanisk skade på arterien er til stede.
  5. Lumen af ​​den arterielle vej har synlige uregelmæssigheder.
  6. Fartøjet har ikke patologi på den ene, men på begge sider.
  7. Symptomer på patologi har en intensitet på medium og højere.
  8. Der er en blokering eller stenose af nærliggende skibe.

Bemærk, at risikoen for eventuelle negative konsekvenser af operationen er meget lavere end sundhedstruslen, hvis operationen annulleres. I alle tilfælde anerkendes lægemiddelbehandling som mindre effektiv..

Hvad du har brug for at vide om kirurgi

Hovedmålet: forebyggelse af slagtilfælde eller forebyggelse af tilbagevendende slagtilfælde. I det andet tilfælde er det vigtigt at udføre proceduren, før det andet slagtilfælde opstår umiddelbart efter det første..

Halspulsoperation tager cirka 120 minutter. Det er tilladt at bruge både lokal og generel anæstesi.

Hvis du lider af nogen form for hjertesygdom og overvejer halspulsårskirurgi, skal du sørge for at se en erfaren kardiolog, da der er store risici for komplikationer og forværrede hjerteproblemer..

Risikoen for hjerneslag under operationen er ret høj (op til 4%), men hvis proceduren ikke udføres, hvis der er alt, hvad der tyder på det, vil risikoen stige til 20%.

Denne type kirurgisk indgriben i halspulsåren er blevet brugt i seks årtier, den akkumulerede erfaring giver os mulighed for at føre ganske gunstige statistikker: det overvældende flertal af patienter tåler interventionen normalt og umiddelbart efter.

Søvnig subclavian shunting og stenting er interventioner med minimale komplikationer.

Du kan se, hvordan operationen foregår i videoen, så vil vi kort tale om processen.

Behandle

Processen med halspulsårskirurgi afhænger af dens type.

  • stentning udføres, hvis det er nødvendigt at gendanne fartøjets lumen. I dette tilfælde fjerner lægen ikke plaketten, men presser den blot mod væggen med stenten og derved gendanner normal blodpermeabilitet;
  • fjernelse af plak fra halspulsåren ved at udføre en klassisk åben type operation. Videnskabeligt navn - carotis endarterektomi;
  • proteser. Det bruges, hvis der er en læsion i et stort område. I dette tilfælde fjernes det berørte område, og en endoprotese placeres på sin plads, der falder sammen i diameter med den indre arterie;
  • hvis plak er lille og placeret i begyndelsen af ​​den indre halspulsår, anvendes eversion endarterektomi. Dets teknik svarer til den sædvanlige afskæring, men undervejs udfører lægen den såkaldte eversion af arterien.

Hvis der er stenose i cervikale arterier (den subklaviske region er påvirket), anvendes en lidt anden type intervention - carotis subclavian shunting.

Normal anastomose mellem halspulsårene og subklaviske arterier genoprettes med en shunt.

I hvilke tilfælde at udføre en åben operation, når det er nødvendigt at installere en stent eller udføre en halspulsårsåbningstransplantation, bestemmer kun lægen, vurderer funktionerne i sygdomsforløbet såvel som mange andre faktorer.

Kontraindikationer

I nogle tilfælde er det forbudt at udføre operationen, vi vil liste dem:

  • plaque mobilitet;
  • uhelbredelige kroniske sygdomme i de hæmatopoietiske organer;
  • alvorlig generel sundhedstilstand
  • intolerance over for anæstesi
  • dårlig vaskulær tilstand
  • deformation og udtynding af arterievæggene i komplekset;
  • akut nyresvigt
  • uregelmæssigt kompleks karstruktur.

Derudover er en kontraindikation til installation af en stent en allergi over for de stoffer, som den er fremstillet af..

Genopretning

Efter operationen tilbringer patienten cirka fire dage på hospitalet. Den første dag kræver ophold på intensivafdelingen, derefter overføres patienten til den generelle afdeling. Fysisk aktivitet er strengt begrænset i to uger. Patienten er forbudt at flytte hovedet meget, især - at gøre det brat.

Det er nødvendigt for livet: hver dag at overvåge blodtryksniveauet to gange om året for at gennemgå test for forekomsten af ​​kolesterolplader eller stenose.

Også vist er afvisning af dårlige vaner og overholdelse af en diæt, der involverer brug af fødevarer med lavt kolesterolindhold..

Disse anbefalinger er generelle, hvis der ikke var en klassisk operation, men for eksempel carotis subclavian bypass-podning, vil lægen helt sikkert give dig specifikke anbefalinger..

Halspulsåren, hvis operation mange gange reducerer risikoen for slagtilfælde (både primær og sekundær), udfører funktioner i kroppen, der ikke kan erstattes af andre typer arterielle netværk. Derfor bliver operation ofte den eneste måde at forlænge en persons liv i mange år..

God aften kære pikabut-folk. Dette er mit første indlæg her, selvom jeg har læst dig i lang tid og regelmæssigt. Men nu skriver jeg her, fordi jeg virkelig har brug for dit råd.
Generelt fandt jeg den anden dag ud af, at min mor under undersøgelsen (MR i hjernen og nogle andre) fandt en stor athesklerotisk plaque i halspulsåren (jeg tror, ​​at ryghvirvler ikke er så farlige), og der skal udføres en operation så hurtigt som muligt, ellers vil der være uoprettelig!
Jeg bor langt væk, og jeg ved ikke engang, hvordan jeg kan hjælpe og finde ud af information - hvor og hvordan man kan operere i Rusland. Hvilken vaskulær kirurg er bedre at kontakte og generelt hvor meget koster det, er det muligt at gøre dette i henhold til politikken? Hun er en russisk kvinde, hun blev undersøgt i Tasjkent, fordi var på besøg og besøgte min datter, den anden dag vender hun tilbage med tog tilbage til Orenburg.
Jeg er klar til endda økonomisk (i det mindste delvist) hjælp.
Jeg læser stadig om kirurger på Internettet, men så tænkte jeg, at nogen her sandsynligvis allerede ved bedre og vil rådgive. Det var ikke mig, der fotograferede, men en ældre mor og kvaliteten er forfærdelig, svær ikke pliz.
Py.Sy. Jeg beder dig om ikke at stikke rundt med hjemmesko og ikke skælde for tegnsætning - mit første indlæg, jeg har ikke fundet ud af det endnu, ikke af hensyn til vurderingen. På forhånd tak til alle, der reagerer.
Jeg vedhæfter et foto af undersøgelsen. Nifiga, jeg forstod ikke medicinske termer der.
Jeg vil efterlade en kommentar til ulemperne.

# langt indlæg, #unrated, #my, #operation, #mom

Mitral ventil prolaps 1,2,3 grader - er de ført ind i hæren?

Det er nyttigt at vide, hvordan hjernens blodkar styrkes